Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsókrémleves füstölt hússal

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről, és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk, és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd összetörjük-leturmixoljuk. Ismét visszatesszük főni, ha kell, utána ízesítjük, és a tejszínt is belekeverjük. A főtt füstölt húst összevágjuk, a levesbe keverjük, és tálaljuk. Ízlés szerint csípős paprikát is keverhetünk bele.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 579 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss