Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra, a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a megmosott és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót, keverjük össze, öntsük fel a sonka főzőlevével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a borsószemek teljesen megpuhulnak, és már kezdenek szétfőni.
Amikor a borsó már puha, állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg feldarabolt sonkából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre