Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó főzelék

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 2 db közepes krumpli nyersen reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerlevél /összekötve/
  • zöldpaprika félbevágva
  • só, bors ízlés szerint
  • A rántáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. Főzés előtt leszűrjük, átmossuk, és a préselt fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter vízben odatesszük főni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat. A fakanalat jobb, ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó gőz kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük.

A krumpli teljesen szét fő benne- tehát sűrít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A meghűlt rántásra teszünk a főzelékből, és berántjuk. Összefőzzük, ha kell utána ízesítjük.

Megjegyzés

Mi általában fasírttal szoktuk enni, de lehet bármilyen hússal - pörkölttel, sült hússal is fogyasztani. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss