Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • főzelék
  • 20 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 1 pohár tejföl
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • húsleves kocka
  • pörkölt
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 40 dkg virsli
  • piros paprika
  • vegeta
  • olaj
  • víz

Elkészítés

  1. A főzelék elkészítéséhez a sárgaborsót edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon elkezdjük főzni.
  2. Amikor a borsószemek megpuhultak, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást. Ehhez a tejfölt a liszttel simára keverjük és gyors kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.
  3. A pörkölt elkészítéséhez az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a piros paprikát, gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszerű és még a kisfiam is megeszi. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss