Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-túrós gombóc

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sárgabarackos-túrós gombóc elkészítéséhez a túrót áttörjük, és összekeverjük az olvasztott vajjal, 1 db egész tojással és a másik tojás sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a rumot, a sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben a zsemlemorzsát száraz serpenyőben megpirítjuk. 
  3. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 megtisztított barackszemet teszünk a közepükbe, és gombócokat formázunk belőlük.
  4. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük, majd kivesszük, és a zsemlemorzsába forgatjuk. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral kínáljuk. 

     

Megjegyzés

Sárgabarackból nem csak lekvár, hanem gombóc is készülhet. A tésztája puha, könnyű és egyszerű összeállítani. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss