A tésztához a túrót lecsepegtetjük vagy tiszta konyharuhában kinyomkodjuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 12,5 dkg vajat, a tojást és a lisztet, majd 1 csipet sóval együtt simára gyúrjuk. Lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a töltelékhez a megmosott sárgabarackokat kimagozzuk, és a magok helyére 1-1 db kockacukrot dugunk.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tésztarudat 12 szeletre vágjuk, és kissé kilapogatjuk. Mindbe egy-egy barackot csomagolunk, majd a tenyerünkben gömbölyűre formázzuk. A gombócokat a fazékba engedjük, és az újraforrás után a gyöngyöző vízben főzzük kb. 15 percig, vagy amíg felúsznak a felszínre.
A serpenyőben felolvasztott 7 dkg vajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát, és a fahéjjal ízesítjük. A fazékból szűrőkanállal kiemelt kész gombócokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd meghempergetjük a fahéjas-vajas morzsában. Porcukorral meghintve tálaljuk.