Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos tallérok

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • 40 darabhoz:
  • 10 dkg vaj + a tepsihez
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 dkg marcipánmassza
  • 3 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

1.

Krémesre keverjük a puha vajat , a cukrot, egy csipet sót és a tojást. Összeforgatjuk a mandulát és a lisztet, majd a tojásos masszába keverjük.

2.

A tésztát habzsákba töltjük, 3 cm-es, lapos halmokat nyomunk a kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 10 percig sütjük. A süteményeket rácsra helyezzük, és hagyjuk őket kihűlni.

3.

Pépesítjük a feldarabolt sárgabarackot, a marcipánmasszát, a lekvárt és 2 evőkanál vizet. A kekszek felét bevonjuk a sárgabarackos masszával, majd befedjük 1-1 krém nélküli keksszel. A kekszeket néhány óráig száradni hagyjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss