Sárgabarackos pitetorta

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • vaj
  • porcukor
  • tojás
  • liszt
  • sárgabarack
  • babapiskóta
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor
  • citrom
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk 12,5 dkg fagyos vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót és a tojássárgájákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.

A barackokat megmossuk, szárazra törölgetjük, félbevágjuk és kimagozzuk. A babapiskótákat finomra törjük vagy megdaráljuk.

Egy 28-30 cm átmérőjű piteformát kikenünk 1 dkg vajjal, és meghintünk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).

A tésztát lisztezett munkalapon 34-36 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a sütőformába fektetjük-terítjük, szegélyét a forma oldalára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk. Meghintjük a babapiskóta-morzsával, belerakosgatjuk a fél barackokat.

Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, majd a barack tetejére öntjük.

Középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percet sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Köszünjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss