Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabaracklekváros piskótatekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sárgabaracklekváros piskótatekercs tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével kemény habbá verjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk a tojásfehérjéhez, tovább verjük habverővel, majd gumilapátra vagy kanálra váltunk, és apránként hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
  4. A piskótát nedvesített, liszttel meghintett konyharuhára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a lekvárral, és visszatekerjük. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük, és vaníliasodóval tálaljuk.

Nézd meg videón, hogy készül a baracklekváros piskótatekercs

 

Ezek is érdekelhetnek