Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos kacsamell joghurtos salátával

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kacsához:
  • 2 db kacsamell
  • cayenne bors
  • 2 db narancs
  • 1,5 dl sárgabaracklekvár ( cukormentes)
  • fahéj
  • A salátához:
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db alma
  • 1 db körte
  • 1,5 dl joghurt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vörös cheddar sajt

Elkészítés

  1. A kacsamelleket, a közepétől kifelé haladva beirdaljuk, ügyelve rá, hogy a bőrt ne vágjuk át teljesen. Ezek után jó alaposan megsózzuk és félretesszük állni, amíg elkészítjük az öntetet a kacsára.
  2. Az egyik narancsot megmossuk, majd 3 részre vágjuk. Az így kapott részeket hat egyenlő részre vágjuk, majd kevés olívaolajon karamellizáljuk (a héját nem kell csak a belső részeket). Ha kész félre tesszük. Ugyanebbe az edénybe belecsavarjuk a másik narancs levét, hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt a cayenne borsot, egy csipetnyi sót, és ízlés szerinti fahéjat (még izgalmasabb az íz, ha kis gyömbért is teszünk hozzá). Közepes tűzön összeforraljuk.
  3. A karamellizált narancsot egy tepsibe helyezzük. Rátesszük a kacsamelleket, majd a felforrt öntetet ráöntjük úgy, hogy befedje tejesen a melleket. 140 fokon, 2 órán át sütjük. Két óra után 10-15 percig 200 fokon sütjük, hogy a bőre ropogós legyen.
  4. Amíg sül a kacsamell, elkészítjük a salátát. Egy póréhagymát megmosunk, és karikára vágunk. Megtisztítjuk az almát és a körtét, majd apró kockákra vágjuk. A füstölt sajtot szintén apró kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe bele tesszük hozzáadjuk a joghurtot és ráreszeljük a cheddar sajtot. Összeforgatjuk, és amíg a kacsa sül, hűtőbe rakjuk. 
  5. Amikor kész a kacsa, vékony szeletekre szeljük, és úgy tálaljuk a rizzsel, és a salátával.

    ROPOGÓS KACSACOMB ÉS ROSÉ KACSAMELL - ZAMATOS FOGÁSOK KACSAHÚSSAL >>> 

    CSIRKE, PULYKA, KACSA - A LEGFINOMABB SÜLT SZÁRNYAS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss