Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-narancsos hűsítő ital

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott sárgabarackot lehéjazzuk, kimagvaljuk, folyamatosan rakjuk az aszkorbinsavval elkevert cukorhoz. Ez a folyamat megakadályozza a gyümölcs barnulását.

A narancsot vékony karikákra vágjuk, a barackhoz adjuk, és jól összekeverjük, hagyjuk állni, amíg a barack levet ereszt, majd lassú tűzön, gyakran kevergetve felforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés víz hozzáadásával hígítjuk. Amikor bugyogni kezd, tovább már nem főzzük. Hagyjuk kihülni, majd átszűrjük.

Rostos állagú az üdítő, melyet teával, ásványvízzel hígítunk.
Vizespohárban kínáljuk narancs- és barackszelettel, citromfű- és mentalevéllel. Málnaszörppel vagy lefagyasztott málnaszörprúddal réteges üdítőitalt kapunk.

Megjegyzés

Aszkorbinsav gyógyszertárban is kapható. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss