Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos morzsasüti (crumble)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A morzsához:
  • 5 dkg makadámdió
  • 8 dkg vaj + a formához
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg nagy szemű zabpehely
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg kandírozott gyömbér
  • 60 dkg sárgabarack vagy 2 kis doboz sárgabarackbefőtt

Elkészítés

  1. A morzsához a makadámdiót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd miután kihűlt, durvára aprítjuk. A vajat felkockázzuk, és hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, valamint a diót. Kézzel morzsalékosra dolgozzuk, és a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
  2. A töltelékhez a gyömbért apróra kockázzuk. A megmosott friss gyümölcsöt leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk, a befőttet jól lecsepegtetjük. A fél barackokat összeforgatjuk a gyömbérrel.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben kivajazunk egy 2 l-es (29 x 19 cm-es) tepsit vagy sütőtálat. Elrendezzük benne a barackot, megszórjuk a tésztamorzsával, és alulról a második sínen sütjük kb. 25 percig. 

15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

8 SÁRGABARACKOS ÉDESSÉG, AMIT KÁR VOLNA KIHAGYNOD A SZEZONBAN! >>> 

11 KRÉMES ÉS ÉDES BARACKOS DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

Megjegyzés

Makadámdió helyett elkészítheted dióval, mogyoróval vagy kipróbálhatod pörkölt, sózott földi mogyoróval.
Langyosan a legfinomabb.
Vaníliaszósz illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss