Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-meggyes lepény

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kelt tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 egész tojás
  • Valamint:
  • 6-7 darab sárgabarack
  • 1 üveg magozott meggy
  • fahéj
  • barnacukor a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: A friss élesztőt a langyos, cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást és a már felfutott élesztőt. Simára dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.

A sárgabarackokat jól megmossuk, majd kettévesszük és kimagozzuk. A meggyet - ha friss, megmossuk, kimagozzuk, ha pedig befőttből vételezzük, akkor - lecsepegtetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1-2 centi vastagra kinyújtjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kirakosgatjuk a gyümölcsökkel, majd barnacukorral az egészet áthintjük, és erre még őrölt fahéjat is szórunk ízlés szerint.

Előmelegített sütőben 160-170 fokon megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss