Sárgabarackos-mákos sütemény

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • liszt
  • kristálycukor
  • tojás
  • puha vaj
  • tej
  • őrölt mák
  • mandulaaroma
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • házi sárgabarack lekvár
  • sütőpor
  • sárgabarack, kimagozva, szeletelve, 1 evőkanál por
  • őrölt szegfűszeg és fahéj
  • házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, szeleteljük és meghintjük porcukorral.

A vajat habosra keverjük a cukorral, folytonos keveréssel egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mandulaaromát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a lekvárt, majd felváltva a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és egy csipet sót.

A masszát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe terítjük, kirakjuk a cukrozott barackszeletekkel. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kissé kihűlt, kevés őrölt szegfűszeggel és fahéjjal kevert porcukorral megszitáljuk, kockákra vágjuk, ízlés szerint házi baracklekvárral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss