Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-mákos sütemény

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 egész tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg őrölt mák
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • kevés reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál házi sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 45-50 dkg sárgabarack, kimagozva, szeletelve, 1 evőkanál porcukorral meghintve
  • A tálaláshoz:
  • porcukorba kevert kevés őrölt szegfűszeg és fahéj
  • házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, szeleteljük és meghintjük porcukorral.

A vajat habosra keverjük a cukorral, folytonos keveréssel egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mandulaaromát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a lekvárt, majd felváltva a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és egy csipet sót.

A masszát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe terítjük, kirakjuk a cukrozott barackszeletekkel. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kissé kihűlt, kevés őrölt szegfűszeggel és fahéjjal kevert porcukorral megszitáljuk, kockákra vágjuk, ízlés szerint házi baracklekvárral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss