Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, szeleteljük és meghintjük porcukorral.
A vajat habosra keverjük a cukorral, folytonos keveréssel egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mandulaaromát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a lekvárt, majd felváltva a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mákot és egy csipet sót.
A masszát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe terítjük, kirakjuk a cukrozott barackszeletekkel. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kissé kihűlt, kevés őrölt szegfűszeggel és fahéjjal kevert porcukorral megszitáljuk, kockákra vágjuk, ízlés szerint házi baracklekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre