hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabaraclekváros-túrós pite

120 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csapott ek vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 db tojás
  • A túró töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1/2 db citrom (leve)
  • A kenéshez:
  • 8 ek sárgabaracklekvár
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sárgabaraclekváros-túrós pite tésztájához hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk, utána pedig a porcukrot és a vaníliás cukrot is beledolgozzuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, majd tésztát gyúrunk belőle. (Fontos: ne melegedjen át! ) Minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Az áttört túrót a cukorral és citrommal kikeverjük. A sütőt előmelegítjük. A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap formára és megszurkáljuk. Elősütjük kb. 7 percet és utána kivesszük a sütőből.
  3. Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrót. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rátesszük. Lekenjük a megmaradt tojásfehérjével. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor vágjuk csak fel, amikor már kihűlt.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek