Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-joghurtos torta sütés nélkül

12 szavazat
60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackos-joghurtos torta elkészítéséhez a zabpelyhet főzzük meg a tészta többi hozzávalójával, a margarinnal, a növényi tejjel, a kakaóval, az édesítővel és a sóval együtt. A kész tésztát simítsuk a tésztaforma aljában, körülbelül egyforma vastagságúra, és tegyük hűtőbe.
  2. Főzzük meg a sárgabarackzselét. A citrom lereszelt héját és kifacsart levét adjuk a sárgabarackhoz. Tegyük bele a sót és az édesítőt is, és kezdjük el főzni. A 1,5 dl vízhez adjuk hozzá a zselatin port, majd tegyük hűtőszekrénybe. Amikor már a barackok kellő nedvességet engedtek ki magukból, és kezdenek sűrűsödni, öntsük bele a zselatinos vizet. Fogjuk a kézi botmixerünket, és egyenletessé turmixoljuk át a sárgabarackot. Ezután vegyük le a tűzhelyről, pihentessük és szobahőmérsékleten hűtsük ki.
  3. A joghurtos réteghez mérjünk ki a növényi, vaníliás joghurtból 1,5 dl-t. Ehhez adjuk hozzá  zselatin port, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  4. Verjük fel a növényi tejszínt. Forraljunk egyet a maradék joghurton, és öntsük hozzá a zselatinos joghurtot. Fogjuk a kézi botmixerünket, és egyenletessé turmixoljuk át a joghurtot. Így a kis zselatinszemek nem fognak a kihülés során nagy szemcsékké összeállni. Végül óvatosan keverjük össze a felvert növényi tejszínhabbal.
  5. Ezután jöhet a torta összeállítása. A hűtőszekrényből kivett tésztaalapra öntsük rá a fél adag joghurtos-tejszínes krémet. Tegyük vissza a hűtőszekrénybe pihenni pár percet. Közben figyeljünk arra, hogy a sárgabarckzselé ne dermedjen meg.
  6. Ha már a joghurtos-tejszínes réteg kissé összeállt, öntsük rá a barackzselét, és pár percre ismét tegyük hűtőszekrénybe.
  7. Végül, ha már picit összeállt a barackzselé, öntsük rá a maradék joghurtos-tejszínes krémet. Erre tegyük a dekorációnak szánt felcikkezett sárgabarackot és a mentaleveleket.  Hagyjuk teljesen megdermedni a tortánkat. Érdemes egy egész éjszakára a hűtőszekrényben hagyni. Szeletelve, jó hidegen tálaljuk. 

Megjegyzés

Tej-, tojás-, glutén- és cukormentes nyári desszert. - solok

Ezek is érdekelhetnek

Friss