Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-étcsokis gombóc

69 szavazat
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarckos-étcsokis gombóc elkészítéséhez a burgonyákat héjában megfőzzük, ha kihűlt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a liszet, pici sót és jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
  2. A sárgabarackokat kimagozzuk, a cukrot elkeverjük a fahéjjal. A fél sárgabarackok középébe  1-1 mokkáskanál fahéjas cukrot szórunk, ráteszünk 1-1 kis kocka étcsokit.
  3. A tészátból kis darabokat szaggatunk és a két tenyerünk között szétlapítjuk. Megszórjuk búzadarával, beletesszük a barackokat és gombóccá formázzuk.
  4. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, még 2 percig főzzük és szűrőkanállal kiszedjük.
  5. Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük a cukorral és meghempergetjük benne a gombócokat. Tálalásig fedő alatt tartjuk.

 

Megjegyzés

A zsemlemorzsát ízesíthetjük kevés darált dióval, őrölt fahéjjal is. - Cinegemadar

Ezek is érdekelhetnek

Friss