A sárgabarckos-étcsokis gombóc elkészítéséhez a burgonyákat héjában megfőzzük, ha kihűlt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a liszet, pici sót és jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
A sárgabarackokat kimagozzuk, a cukrot elkeverjük a fahéjjal. A fél sárgabarackok középébe 1-1 mokkáskanál fahéjas cukrot szórunk, ráteszünk 1-1 kis kocka étcsokit.
A tészátból kis darabokat szaggatunk és a két tenyerünk között szétlapítjuk. Megszórjuk búzadarával, beletesszük a barackokat és gombóccá formázzuk.
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, még 2 percig főzzük és szűrőkanállal kiszedjük.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, összekeverjük a cukorral és meghempergetjük benne a gombócokat. Tálalásig fedő alatt tartjuk.