Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos diógolyók

40 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot egy éjszakán át, vagy legalább néhány órán keresztül áztatjuk.
  2. A diót száraz serpenyőben rázogatva megpirítjuk, aprítógépbe tesszük, majd alaposan ledaráljuk. Ezután a dióhoz adjuk a lecsöpögtetett aszalt sárgabarackot, tovább dolgoztatjuk a gépet, majd a kókuszzsírt, kókuszreszeléket, fahéjat és a csipet sót is az aprítógépbe tesszük. Addig aprítunk, míg egynemű masszát kapunk.
  3. A masszát egy-két órára hűtőbe tesszük, végül golyókat formázunk belőle és meghempergetjük a kakaóporban. 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből 15 golyót készítettem. - Judit954

Ezek is érdekelhetnek

Friss