Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos-csokoládés torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 1 kg sárgabarack turmixolva
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag zselafin fix
  • 4 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • néhány evőkanál tejszín

Elkészítés

Elkészítés: AZ étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihülni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kihűlt vajas csokihoz adjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. Ezután lassan összekeverjük, és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet (lisztérzékenyek gluténmentes lisztet), és kivajazott 24 cm-es köralakú tepsibe tesszük. Kb. 20-30 perc alatt megsül.

Ezután elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük fel, hozzáadjuk a porcukrot és a 2 csomag zselatin fixet. Amikor már jó kemény a krém, hozzáadjuk a leturmixolt sárgabarackot.

A kihűlt csokoládés tésztalapra halmozzuk a barackos tejszínt, néhány órát dermedni hagyjuk. A díszítéshez felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 2-4 kanál tejszínt. Ezután szilikonos sütőpapírra kenjük, és hütőbe tesszük megdermedni, 2-4 óra múlva már díszíthetjük a tortát.

Megjegyzés

Ez a torta lisztérkényeknek is kiváló, és ha már nincs sárgabarack a piacon, akkor házi baracklekvárral is elkészíthető. A tetejére díszítésként tehetünk konzerv barackot.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss