Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabaracklekvár fahéjjal és gyömbérrel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Néhány keményebb barackot félreteszek, a többit négybe vágom, kézi botmixerrel kicsit megtöröm. Felteszem főni, teszek bele citromlevet, hogy ne barnuljon meg, cukrot - attól függően, hogy mennyire édes a barack. 1 csomag vaníliás cukrot, fahéjat és gyömbért is teszekbele ízlés szerint. A tartósítószert nem szeretem, a magas cukortartalom önmagában tartósít, inkább több cukrot használok.
Folyamatosan leszedem a tetejéről a habot.

Mielőtt késznek ítélném, a félretett barackot apró kockákra vágva beleteszem, és még egyszer felforralom... utána jöhetnek az üvegek és a jó meleg takaró dunsztoláshoz. :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss