A barack húsát aprítsuk fel. Tegyük lábosba, locsoljuk meg a vaníliaaromával, a pálinkával, és kis lángon kezdjük főzni. Ha félig megpuhult, adjuk hozzá az aszalt barackot, főzzük együtt néhány percig, majd tegyük félre.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót. Lábosban, kis lángon karamellizáljuk a cukor felét. Adjuk hozzá a többi cukrot, és pirítsuk tovább. Amikor már borostyánszínű, és az összes cukor feloldódott, keverjük hozzá a glükózszirupot. Akkor jó, ha sűrűn folyó állagú, homogén. Forgassunk bele 15 dkg diót, és simítsuk kivajazott tepsibe.
Ha kihűlt, törjük darabokra, és aprítógéppel daráljuk sűrű masszává. Kis adagokban adjuk hozzá a barackos-alkoholos keveréket, és keverjük tovább, míg kenhető állagú, sűrű masszát nem kapunk. Végül keverjük hozzá a maradék diót is, és töltsük befőttesüvegekbe.
Az egész nyár össze van sűrítve az édes sárgabarackban. Varázsoljunk csodálatos édességeket és süteményeket ebből a zamatos gyümölcsből!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre