Sárgabarackkal sült sütőtök

16 szavazat
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökből kiszedjük a magokat; a héját nem távolítjuk el, hiszen ez ehető. Falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A sárgabarackot kimagozzuk és felezzük.
  3. Egy nagy, tapadásmentes tepsit kikenünk a kókuszolajjal és ráhelyezzük a tökdarabokat a felezett sárgabarackkal. Rátesszük a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a csillagánizsokat és a szegfűborsokat. A muscovado cukrot egyenletesen a tökre morzsoljuk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Késő nyári vagy őszi estéken forrón fogyasztjuk magában vagy akár köretként.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss