Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackbefőtt

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban felforraljuk a vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval. Amíg a víz felforr, addig a sárgabarackot megmossuk, elfelezzük, aztán kimagozzuk.
  2. Nagyon fontos, hogy az üvegeket, amibe a befőttet töltjük majd, alaposan tisztára mossuk, majd jól kiforrázzuk.
  3. Amikor felforrt a lé, apránként beletesszük a félbevágott gyümölcsöt, aztán óvatosan megforgatjuk őket a forró vízben. Ne várjuk meg hogy újra felforrjon! Amikor látjuk, hogy gyöngyözni kezd, már szedhetjük is ki a tisztára mosott, kiforrázott befőttesüvegekbe.
  4. Ha az összes gyümölcsöt kiszedtük a fazékból, a visszamaradt levet újra felforraljuk, közben pedig minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.
  5. Végül a gyümölcsökkel megpakolt befőttesüvegebe merjük a forró levet, lefedjük egy darab celofánnal és azonnal lezárjuk az üveget. Száraz dunsztba tesszük őket legalább 2-3 napra. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss