Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és kézzel összedolgozzuk. A masszából kisebb diónyi golyókat sodrunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon alul-felül sütéssel kb. 13 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, és elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a rumot, a margarint és egy kevés tejet. Alaposan összedolgozzuk, amíg egy lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük, majd két fél barackot összeillesztünk.
Egy tálba kanalazunk néhány evőkanál vizet, és beszínezzük a narancssárga festékkel. Egy kis ecset segítségével megkenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk. Zöld levéllel díszítjük.
Kicsit időigényes az elkészítése, de ezt a sütit mindenki nagyon szereti. A tojásfehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!