hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarack

60 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 60 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 18 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek rum
  • tej
  • A díszítéshez:
  • narancssárga ételszínezék
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és kézzel összedolgozzuk. A masszából kisebb diónyi golyókat sodrunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon alul-felül sütéssel kb. 13 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, és elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a rumot, a margarint és egy kevés tejet. Alaposan összedolgozzuk, amíg egy lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük, majd két fél barackot összeillesztünk.
  3. Egy tálba kanalazunk néhány evőkanál vizet, és beszínezzük a narancssárga festékkel. Egy kis ecset segítségével megkenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk. Zöld levéllel díszítjük.

Megjegyzés

Kicsit időigényes az elkészítése, de ezt a sütit mindenki nagyon szereti. A tojásfehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek