hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarack-krémleves

MME MME
2 4/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgabarackokat meghámozzuk (egy pillanatra forró vízbe mártva könnyen lehúzható a héja), kimagozzuk, négyfelé vágjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, azaz habarást készítünk belőle.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, beledobjuk a sárgabarackot. Addig dinszteljük, amíg kavarás közben szétesik. Ekkor felengedjük egy liter vízzel, ízlés szerint cukrozzuk, összeforraljuk. Négy-öt perc forrás után lassan hozzáadagolva a habarást besűrítjük. Azonnal levesszük a tűzről, lehűtjük. Ha már hideg, betesszük pár órára a hűtőszekrénybe. Durvára vágott mandulával szórjuk meg tálaláskor.

Ezek is érdekelhetnek

Friss