hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarack ivólé házilag

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1 l víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 kg sárgabarack

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk őket. A magokat kiszedjük, a gyümölcs héját nem húzzuk le, a de a sérült részeket eltávolítjuk. 
  2. A vizet felforraljuk a cukorral. Közben a gyümölcsöt botmixer vagy turmix segítségével pépesítjük. A gyümölcspépet gyöngyöző vízbe öntjük és ismét felforraljuk.
  3. Öt perc forralás után a forró, rostos gyümölcslét üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Ivólé formájában is üvegekbe tölthetjük a barackot, hiszen nem csak lekvár vagy dzsem készülhet a sárgabarackból. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek