hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabackzselé gyümölcsdarabokkal (reszter)

60 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot hideg vízzel leöblítjük, majd kimagozzuk és cikkekre daraboljuk. A gyümölcsöt nagy edénybe tesszük, összeforgatjuk a cukorral és az aszkorbinsavval, majd kevergetve felforraljuk, és közepes tűzön főzzük kb. 10 percig.
  2. A resztert még forrón az előkészített sterilizált csavaros vagy csatos üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és fejre állítjuk kb. 5 percre. Végül visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A reszter vagy röszter megroppantott gyümölcsből és cukorból főzött, darabos mártásszerűség. A német konyha különösen kedveli. Nálunk főleg szilvából készítik. Palacsintához, túrógombóchoz, tejberizshez, sőt akár vaníliafagyihoz is kínálhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss