hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárga túró (eredeti recept)

MME MME
80 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sárga túró elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hideg tejhez öntjük. Nagyon lassú tűzön, folyamatos keverés mellett (fakanalat használjunk!) sűrűre főzzük kb. 50 perc alatt.
  2. A massza nagyjából a főzési idő felénél sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. 10 perc múlva az egész darabossá válik. Akkor jó, amikor a tejsavó teljesen elválik a masszától, és az állaga a túróra hasonlít.
  3. Egy tálba szűrőt állítunk, kibéleljük egy gézdarabbal, és ebbe átkanalazzuk a túrót. Összefogjuk a gézdarab tetejét, és jó erősen kicsavarjuk belőle a nedvességet. Egy madzaggal szorosan kösszekötjük a gézt a túró fölött, ez biztosítja, hogy az állag megfelelően tömör legyen.
  4. Hűvös helyen hagyjuk, hogy a maradék tejsavó is kicsepegjen belőle. Néhány órát, de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk.
  5. A sárga túrót tálaljuk szeletekre vágva főtt sonka, kolbász és kalács mellé.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sárga túró:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss