Elkészítés: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást (vagy a konyakot). A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk, és alaposan összekeverjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kettéosztjuk, és mindkét lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzk. 175 fokon kb. 15 percig sütjük.
Miután kihűltek, az egyik lapot megkenjük a lekvárral, majd a másikkal befedjük. Egy tálban a porcukrot a forró vízzel vagy citromlével addig keverjük, míg szép fényes mázat kapunk. A porcukorhoz tetszés szerint ételszínezőt is keverhetünk. Egy nedves kés segítségével a mázat vékonyan a sütemény tetejére kenjük.
Finn szokás szerint olvasztott csokoládéval díszítve tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre