hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saltimbocca sertésszűzből, oregánós tésztával

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst 8 szeletre vágjuk. Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd betekerjük őket 2-2 szelet sonkába. Fogvájóval mindbe 1-1 zsályalevelet tűzünk. Ezután megolvasztjuk a vaj felét, majd rátesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon nagy lángon 1-1 percig pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, felöntjük a borral, mérsékeljük a hőt, és 6-8 perc alatt készre pároljuk a húst. Mindezek után kivesszük a húsokat a serpenyőből. A vajas alaphoz hozzáadjuk a maradék vajat, simára keverjük, majd nagy lángon beforraljuk a felére. Végül átszürjük a mártást.
  2. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és az oregánó lecsipkedett leveleit. A tésztát leszürjük, majd a forró vízből félre teszünk egy keveset. Ezzel higítjuk fel kissé a mártást, amibe ezután beleforgatjuk a tésztát, majd 1 percig fozzük. Végül a vajas mártással meglocsolt hússzeletekkel tálaljuk.

SERTÉSSZŰZ GRILLEZETT ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

WELLINGTON SERTÉSSZŰZ >>> 

BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss