Elkészítés: A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.
Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, míg a saláta kicsit összeesik. Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát és az előzőleg elkészített húsgombócokat. Ezután hagyjuk, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd egy kevés levessel. Állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt pirított kiflit.