Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salátaleves / csalánleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.

A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük. Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre,összeforraljuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss