Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Salátahajó

MME MME
4/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4-4 zöld és piros húsú paprika
  • 1/2 kg fejtős bab (25 dkg tisztított)
  • 2 szál zsenge póréhagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1+1 evőkanál borecet
  • 2+2 evőkanál olívaolaj
  • 2 cső (25 dkg) főtt csemege kukorica

Elkészítés

Előkészítés: A paprikákat megmossuk, a gallérkákat a szárakkal együtt levágjuk, és apróra felkockázzuk. A paprikák belsejéből eltávolítjuk az ereket-magokat, 1/2 órára besózzuk, üregükkel lefelé fordítjuk. A babot kifejtjük, leöblítjük. A póréhagymákat megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, hámozatlanul felaprózzuk. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, (néhány bóbita és szakállka kivételével) finomra vágjuk.
Elkészítés: A babsalátához a babérlevéllel és a fokhagymával ízesített, enyhén sós vízben puhára főzzük a babot. Leszűrjük, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál borecettel és 2 evőkanál olajjal, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a póréhagymát, a paprikakockákat és a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a zöld húsú paprikákba töltjük, és a félretett petrezselyemmel díszítjük. A kukoricasalátához a kukoricát éles késsel levágjuk a csövekről (ha konzervet használunk, azt leöblítjük, és jól lecsepegtetjük). Hozzáadjuk a cukkinit és a kaprot, ízlés szerint sót és (frissen) őrölt borsot, majd megöntözzük a maradék 1 evőkanál borecettel és 2 evőkanál olajjal. Lazán összekeverjük, a paradicsompaprikákba töltjük, végül a félretett kaporral díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 317 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss