Előkészítés: A paprikákat megmossuk, a gallérkákat a szárakkal együtt levágjuk, és apróra felkockázzuk. A paprikák belsejéből eltávolítjuk az ereket-magokat, 1/2 órára besózzuk, üregükkel lefelé fordítjuk. A babot kifejtjük, leöblítjük. A póréhagymákat megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, hámozatlanul felaprózzuk. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, (néhány bóbita és szakállka kivételével) finomra vágjuk.
Elkészítés: A babsalátához a babérlevéllel és a fokhagymával ízesített, enyhén sós vízben puhára főzzük a babot. Leszűrjük, azonnal meglocsoljuk 1 evőkanál borecettel és 2 evőkanál olajjal, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a póréhagymát, a paprikakockákat és a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül a zöld húsú paprikákba töltjük, és a félretett petrezselyemmel díszítjük. A kukoricasalátához a kukoricát éles késsel levágjuk a csövekről (ha konzervet használunk, azt leöblítjük, és jól lecsepegtetjük). Hozzáadjuk a cukkinit és a kaprot, ízlés szerint sót és (frissen) őrölt borsot, majd megöntözzük a maradék 1 evőkanál borecettel és 2 evőkanál olajjal. Lazán összekeverjük, a paradicsompaprikákba töltjük, végül a félretett kaporral díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.