Előkészítés: A salátafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és átnyomjuk. A kaprot, a petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasban bő sós vizet forralunk, beletesszük a salátát, és néhány perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A salátát felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk az ételízesítővel és lefedve, lassú tűzön teljesen puhára pároljuk (5 perc). Serpenyőben felmelegítjük a margarint, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kaprot, a petrezselymet, 2-3 dl hideg vízzel felengedjük, és berántjuk a salátát. Belekeverjük a tejfölt, felforraljuk, majd cukorral, ecettel ízesítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre