Elkészítés: A leveles salátákat átmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépkedjük.
A trappista sajtot vékonyszálúra reszeljük, majd forró, teflonos serpenyőbe egyenletesen, nem túl vastagon, kb. 18 centi átmérőjű körbe szórjuk. Közepes tűzön pirosra sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Forrón a merőkanál domború részére simítjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Ezután levesszük a kanálról, és teljesen kihűtjük.
Az öntethez a majonézt, a ketchupot és az aprított petrezselymet jól összekeverjük.
Tálaláskor a paradicsomos-majonézes öntet felét tányérra locsoljuk, ráfektetjük a sajtkosarat, megtöltjük a salátával, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal, valamint a paradicsomos-majonézes öntettel. Friss pékáruval kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre