Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta sajtkosárban paradicsomos-majonézes öntettel

MME MME
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles salátákat átmossuk, jól lecsepegtetjük, és apróbb darabokra tépkedjük.

A trappista sajtot vékonyszálúra reszeljük, majd forró, teflonos serpenyőbe egyenletesen, nem túl vastagon, kb. 18 centi átmérőjű körbe szórjuk. Közepes tűzön pirosra sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Forrón a merőkanál domború részére simítjuk, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Ezután levesszük a kanálról, és teljesen kihűtjük.

Az öntethez a majonézt, a ketchupot és az aprított petrezselymet jól összekeverjük.

Tálaláskor a paradicsomos-majonézes öntet felét tányérra locsoljuk, ráfektetjük a sajtkosarat, megtöltjük a salátával, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal, valamint a paradicsomos-majonézes öntettel. Friss pékáruval kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss