Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta karácsonyi maradékokból

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt húst és a zöldségeket feldaraboltam, majd óvatosan, hogy ne törjön, összekevertem tépkedett szívsalátával és toszkán salátakeverékkel (endívia, rukkola, csíkozott sárgarépa, lila káposzta). Lila hagyma karikákat is adtam a keverékhez, majd kicsit megöntöztem balzsamecettel, valamint extra szűz olívaolajjal.
  2. Félkemény sajtot reszeltem a tetejére. A nehéz karácsonyi ételek után jól esett egy könnyebb kímélő étel.
  3. Tejfölből, kevés mustárból, főtt tojás sárgájából, sóból, őrölt borsból készített hamis majonézzel is összekeverhetjük, de pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Valami mindig marad karácsony után. A levesben főtt zöldségekből és húsból kitűnő saláta is készíthető! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss