A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, majd miután beirdaltuk rajta a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé egy vastag falú serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon 5 percig sütjük. Közben lenyomjuk a húst, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Kikanalazzuk a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a húst, és további 1 percig sütjük.
A kacsamellet egy tepsibe szedjük, és 140 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Azután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan felszeleteljük.
A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk. A megmosott uborkát vastagabb szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk. A narancsokat meghámozzuk eltávolítjuk róla a fehér részt, majd a hártyák mentén kifilézzük. A hártyás részekből kinyomkodjuk a levet egy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, valamint a citrom kifacsart levét, és simára keverjük.
Sózzuk, borsozzuk az öntetet, és összeforgatjuk a salátalevelekkel, az uborkaszeletekkel, a koktélparadicsomokkal, továbbá a narancsgerezdekkel. Végül a salátát tányérokba halmozzuk, és elrendezzük rajta a felszeletelt kacsamellet. Pirítós illik hozzá.