Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta kacsamellel és naranccsal

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, majd miután beirdaltuk rajta a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé egy vastag falú serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon 5 percig sütjük. Közben lenyomjuk a húst, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Kikanalazzuk a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a húst, és további 1 percig sütjük. 
  2. A kacsamellet egy tepsibe szedjük, és 140 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Azután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan felszeleteljük.
  3. A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk. A megmosott uborkát vastagabb szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk. A narancsokat meghámozzuk eltávolítjuk róla a fehér részt, majd a hártyák mentén kifilézzük. A hártyás részekből kinyomkodjuk a levet egy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, valamint a citrom kifacsart levét, és simára keverjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk az öntetet, és összeforgatjuk a salátalevelekkel, az uborkaszeletekkel, a koktélparadicsomokkal, továbbá a narancsgerezdekkel. Végül a salátát tányérokba halmozzuk, és elrendezzük rajta a felszeletelt kacsamellet. Pirítós illik hozzá.

KACSAMELL KÁPOSZTÁS KÖLESSEL>>> 

KACSAMELLES TÉLI SALÁTA>>> 

BACONBE TEKERT ROZMARINGOS KACSAMÁJ>>> 

Megjegyzés

A bőrös rész beirdalásakor óvatosan járj el. Ne vágd be egészen a húsig, mert akkor annak a felső része sütés közben kiszáradhat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss