Megpucoljuk majd felszeleteljük a sárgarépát. Egy evőkanál olívaolajon, egy teáskanál cukorral egy kicsit megdinszteljük, várunk addig, ameddig a cukor elkezd karamellizálódni. Közben kavargatjuk, majd félretesszük hűlni.
Feldaraboljuk a jégsalátát, egy tálba rakjuk, majd erre szórjuk a véonyra karikázott retket, és a kihűlt répát is.
Egy csészébe nyomjuk a citromot, beletesszük a sót, jól elkavarjuk, majd ráöntjük a zöldségekre, és összeforgatjuk.
Feldaraboljuk az édeskömény zöldjét meghintjük vele a salátát, a végén extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk. Máris tálalható. Remek kísérője sülteknek, halaknak.
Amikor megjelenik a hónapos retek mindig elkészítem, igazi tavaszi saláta. Előnye, hogy hamar kész és fogyókúrázóknak, cukorbetegek köretként is használhatják - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!