Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta füstölt pisztránggal, fügével és fürjtojással

> 90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 marék rukkola
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 db pácolt fürjtojás (recept lejjebb)
  • 1 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • fél dl olívaolaj
  • bors
  • fél dl kefir
  • 60 dkg füstölt pisztráng
  • 7 db füge
  • 30 dkg (körte formájú) sütőtök
  • 15 dkg házi gomolya
  • A pácolt fürjtojáshoz:
  • 12 db fürjtojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 evőkanál tárkonyos ecet
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 édesítő tabletta
  • 1 mokkáskanál fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A pácoláshoz az ecetet simára keverjük a sóval, borssal, édesítővel és 2 dl vízzel. A hagymát vékonyra szeleteljük, a tojással együtt az ecetes vízbe tesszük. 2 napig lefedve, hűtőben érleljük.

A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöket félretesszük. A sütőtököt vékony szeletekre vágjuk, a szalonnazsíron mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük, papírtörlőn lecsöpögtetjük.

A tojássárgáját összekeverjük a citrommal, olajjal, kefirrel, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a szalonnával és a rukkolával.

Egy nagy lapos tálon elrendezzük. Rátesszük a sütőtökszeleteket, a félbevágott fürjtojásokat, a negyedelt fügéket. Rámorzsoljuk a sajtot. A pisztrángok fejét levágjuk, a bőréből kézzel kibontjuk a húst (lehetőleg minél kevesebb szálka maradjon benne). Ezt tesszük a saláta tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss