Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta füstölt pisztránggal és ribizlis dresszinggel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg madársaláta
  • 1 nagy füstölt pisztráng
  • 2 szál zsenge sárgarépa
  • A ribizlis dresszinghez:
  • 15 dkg piros ribizli
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,7 dl balzsamecet
  • 1 mokkáskanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, a füstölt pisztrángról éles késsel levágjuk a fejét, lehúzzuk róla a bőrét és óvatosan lefejtjük a gerincről, a vastagabb oldalszálkákról. A meghámozott karottát zöldséghámozóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk.

Az előkészített madársalátát salátás tálba szórjuk, majd rátördeljük az előkészített füstölt pisztrángot, rászórjuk a karottaszeleteket, és tálalásig hűtőbe tesszük.

A leszemezett, megmosott, leszárított vagy ha fagyasztottal dolgozunk, akkor kiengedett piros ribizlit nagyjából villával összetörjük. A dresszinghez az olívaolajat a balzsamecettel elkeverjük, majd belekeverjük az előkészített piros ribizlit és a porcukrot.

Tálaláskor a halas salátát tálkákba szedjük, és meglocsoljuk a ribizlis dresszinggel. Hidegen kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá friss kenyeret vagy pékárut.

Megjegyzés

A dresszinget csak tálaláskor locsoljuk a salátára, és ne is keverjük össze, mert a galambbegy összetörik, összeesik, és nem lesz gusztusos.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss