Elkészítés: A madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, a füstölt pisztrángról éles késsel levágjuk a fejét, lehúzzuk róla a bőrét és óvatosan lefejtjük a gerincről, a vastagabb oldalszálkákról. A meghámozott karottát zöldséghámozóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
Az előkészített madársalátát salátás tálba szórjuk, majd rátördeljük az előkészített füstölt pisztrángot, rászórjuk a karottaszeleteket, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A leszemezett, megmosott, leszárított vagy ha fagyasztottal dolgozunk, akkor kiengedett piros ribizlit nagyjából villával összetörjük. A dresszinghez az olívaolajat a balzsamecettel elkeverjük, majd belekeverjük az előkészített piros ribizlit és a porcukrot.
Tálaláskor a halas salátát tálkákba szedjük, és meglocsoljuk a ribizlis dresszinggel. Hidegen kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá friss kenyeret vagy pékárut.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre