Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttortagolyók fahéjas panírban

Hozzávalók
  • A gombócokhoz:
  • 45 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl tejszín
  • A panírhoz:
  • 17 dkg fahéjas reggelizőpehely
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A gombóc hozzávalóit egy konyhai robotgépp segítségével csomómentesre és egyneművé keverjük, majd 45 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A hűtőből kivéve egy fagylaltoskanállal gombócokat szaggatunk belőle, amelyeket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, és még 2 órára a fagyasztóba tesszük.
  3. Egy aprítógéppel morzsává törjük a reggelizőpelyhet. Egy tálba öntük alisztet , egy másikba az elhabart tojásokat,  és liszt-tojás-pehelymorzsa-tojás-pehelymorzsa sorrendben bepanírozzuk a golyókat.
  4. A bundázott falatkákat sütőpapíros tepsibe pakoljuk, és 15 percre a a mélyhűtőbe tesszük, majd bő, nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Nézd meg az elkészítést videón >>>

KRÉMSAJT, A MINDIG JÓ >>> 

Ezek is érdekelhetnek