Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 bombasztikus sajttorta, amiből választani sem tudsz!

default user icon
MME
A sajttorta egyszerű, tartalmas, igazán sokat nem kell vele pepecselni, és nehéz elrontani, arról nem beszélve, hogy előre elkészíthető, így vendégvárásra is tökéletesen alkalmas. Most összegyűjtöttük a kedvenc videós receptjeinket, hogy ti is sikert arassatok, ha sajttortát készítenétek.

A sajttortának sok verziója ismert. A New York cheesecake, vagyis sajttorta alapja a tejszínes, tojássárgájával gazdagított sajtos krém. Ez aztán ízesíthető citrommal, fellazítható kevés túróval, nyakon önthető egy kis eperszósszal, karamellel vagy csokoládéöntettel.

A franciák szinte minden esetben tesznek bele zselatint, hogy könnyebbé tegyék a krémet. Angliában is hajlamosak zselatint keverni a krémbe, hogy tartósabbá tegyék a tortát. De náluk kerülhet bele egy kis kávé, tea, esetleg egy kevés mályvacukor is. Az Ázsiában előforduló sajttortákat is teával ízesítik.

Ahány ország, annyiféle sajttorta

Az olasz sajttorta általában ricottából és mascarponéből készül. A görögöknél a juh- vagy kecsketejből készített mizithra szolgáltatja az alapot, míg a német konyha inkább túrót használ ehhez az igen népszerű süteményhez.

A sajttorta készítésénél általában krémsajtot használnak, vagy mascarponét, mint az olaszok. Ízesíteni meg szinte bármivel lehet. Akár egy kis kakaóval, akár fűszerekkel, friss gyümölcsdarabokkal, karakteresebb alkohollal, grillázsdarabokkal vagy kandírozott gyümölccsel.

Omlós tészta, mennyei krém

Lehet gyúrni az aljára omlós tésztát, de ha van otthon kellő mennyiségű teljes kiőrlésű keksz, akkor egy kis vajjal abból is összeállítható a sajttorta alapja. Esetleg lehet beletenni egy kevés őrölt mandulát, diót, ami akad. Nagyon jól variálható szezonális gyümölcsökkel, igazi sztárja lehet egy-egy vendégségnek, jól megállja a helyét szülinapokon, és különlegesen ízesítve akárkit elkápráztathatunk vele. 

Most videón mutatjuk meg a kedvenc sajttortareceptjeinket. Van köztük sütés nélkül készíthető és sült verzió is, klasszikus, mentes és Nutellával felturbózott, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Íme!

1. KLASSZIKUS SÜLT SAJTTORTA >>> 

2. SÜTÉS NÉLKÜLI SAJTTORTA >>> 

3. NEW YORK-I SAJTTORTA, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

4. Egyszerű nUTELLÁS SAJTTORTA >>> 

5. Sült SAJTTORTA EPERÖNTETTEL >>> 

6. A LEGFINOMABB NARANCSOS SAJTTORTA >>>

7. MÁLNÁS SAJTTORTA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTESEN) >>>

MÉG TÖBB SAJTTORTA recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss