A kétféle kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze, majd alaposan keverjük össze.
A vajat olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez, és jól keverjük el.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, majd öntsük bele az összekevert vajas kekszet, és egyenletesen lapogassuk bele a formába. Tenyérrel nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk hozzá a citromlevet, és keverjük simára a krémet. (Ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá.)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük a mascarponéhoz.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből. A kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk a mascarponés krémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára, hogy a krém kellően megdermedjen.
Serpenyőbe tegyük a meggyet, öntsünk rá a meggyléből, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd főzzük kb. 15 percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a fél deci hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő meggyhez. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a tortát helyezzük egy tortatálra, és ízlés szerint kanalazzuk rá a teljesen kihűlt meggyöntetet.