Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta eperöntettel

MME MME
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 doboz tejföl (kis doboz)
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor (bourbon)
  • 3 ek liszt
  • A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg zabkeksz darálva
  • 13 dkg margarin
  • A eperöntethez:
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg friss eper
  • 1 db citrom
  • 1/2 csokor friss bazsalikom
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a cukorral ekevert darált kekszhez, és a morzsát egy sütőforma aljára lapítjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a mascarponét, a tejfölt, az apróra kockázott epret, és végül a lisztet, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, és a kekszes alapra öntjük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 40-50 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt pár órára a hűtőbe tesszük.
  4. Az eperöntethez afriss epretacukorral, és az apróra vágott friss bazsalikomlevéllel (ízlés szerint) és3 evőkanál friss citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal egy edényben összeforraljuk. 
  5. A tejszínt habbá verjük, és tálaláskor asajttortaszeletek tetejére nyomjuk, majd vékonyan rácsurgatjuk a hideg eperöntetet.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss