Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta cseresznyedzsemmel

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
  • 7,5 dkg édes vaníliás keksz
  • 7,5 dkg édes kakaós keksz
  • 7,5 dkg margarin
  • A habos krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • A cseresznyedzsemhez:
  • 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott vagy befőtt)
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj
  • pici víz (vagy befőttlé)
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük, jól összedolgozzuk. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni, közben elkészítjük a krémet.

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. A tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab (kb. 1 óra elég).

A cseresznyét apróbb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük. Pici vizet (vagy befőttlevet) öntünk alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss