Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk, majd amikor kelően pufi, papírtőrlőre terítve leszárítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos kerek tortaformának az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, a peremét nem kell.
A kekszet zacskóba öntjük, majd sodrófával egészen morzsásra aprítjuk. A szobahőmérsékletű vajat alaposan összegyúrjuk a kekszmorzsával, majd a tortaformába lapítjuk kb. 2 cm-es peremmel. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
Az aszalt gyümölcsön kívül minden hozzávalót egy tálba teszünk, és robotgéppel alaposan kikeverjük. A végén a leszárított gyümölcsöt is beleforgatjuk, már nem robotgéppel. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára, majd 50 percig sütjük. Amikor készen van, a széle rózsaszín, a közepe még remegős. Ezért - amikor letelt az 50 perc - a sütőt elzárjuk, de bent hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre