Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttorta aszalt gyümölcsökkel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 egész tojás
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 20 dkg aszalt gyümölcs (áfonya vagy fekete cseresznye)
  • A tésztához:
  • 22 dkg zabpelyhes keksz
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk, majd amikor kelően pufi, papírtőrlőre terítve leszárítjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos kerek tortaformának az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, a peremét nem kell.

A kekszet zacskóba öntjük, majd sodrófával egészen morzsásra aprítjuk. A szobahőmérsékletű vajat alaposan összegyúrjuk a kekszmorzsával, majd a tortaformába lapítjuk kb. 2 cm-es peremmel. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

Az aszalt gyümölcsön kívül minden hozzávalót egy tálba teszünk, és robotgéppel alaposan kikeverjük. A végén a leszárított gyümölcsöt is beleforgatjuk, már nem robotgéppel. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára, majd 50 percig sütjük. Amikor készen van, a széle rózsaszín, a közepe még remegős. Ezért - amikor letelt az 50 perc - a sütőt elzárjuk, de bent hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss