Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire ráfektetjük a trappistasajt-szeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A sajtokat 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 5 percig sütjük őket – éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd a megfőtt tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
  3. A sárgáját villával áttörjük, hozzáadjuk a mustárt, 1 csipet sót, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt vajat, végül pedig a lereszelt füstölt sajtot.
  4. A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselmyet, 1 csipet sót, ízlés szerint borsot és a sajtkrémet.
  5. A sült sajtlapokra először rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. 
  6. A sonkaszeletekre rátesszük a cheddarsajt-szeleteket, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.
  7. A tojásfehérjés krémet befedjük az ementális sajtszeletekkel, végül pedig rákenjük a tojássárgájás krémet.
  8. Szorosan feltekerjük, 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Nézd meg videón is, hogy készül Gáspár Bea sajttekercse:

Ezek is érdekelhetnek

Friss