hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött Stefánia szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 1 kg darált hús (sertés)
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2 db zsemle
  • bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg reszelt sajt
  • 3 db tömlős krémsajt
  • A göngyöléshez:
  • 2 csomag szeletelt bacon

Elkészítés

  1. A reszelt sajtot és a krémsajtot összegyúrjuk, majd egy fóliába tesszük, és henger alakúra tekerjük, végül betesszük a hűtőbe.
  2. Egy nagy tálban összegyúrjuk a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra tépett zsemlekockákat és az áttört fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Ezután a húst befóliázzuk, és néhány percig pihentetjük.
  3. A bacont sütőpapírra tesszük rács alakzatban, majd rátesszük a húst, és kilapítjuk. Beletesszük a sajtrudat, és az egészet a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Sülés közben érdemes ránézni a húsra, hogy nem nyílik-e szét. Ha igen, akkor hústűvel vagy fogvájóval rögzítsük. Bármilyen körettel finom! - Apaa83

Ezek is érdekelhetnek