Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött, sonkába tekert burgonya fűszeres tejföllel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 24 db újburgonya
  • 24 szelet pármai sonka
  • 25 dkg ementáli sajt
  • 5 dl tejföl
  • újhagyma ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

  1. Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben felrakjuk főni. Amikor puha, leszűrjük, és a burgonyákat hosszában kettévágjuk.
  2. A sajtból fél centi vastag szeleteket vágunk, majd ezeket körülbelül akkorára daraboljuk, amekkora a burgonya. Két fél burgonya közé teszünk egy-egy kis szelet sajtot, végül mindegyiket szorosan betekerjük a pármai sonkával.
  3. Az így elkészült töltött burgonyákat serpenyőben elősütjük, majd 180 Celsius-fokos sütőben további 8 percig sütjük.
  4. Amíg sül a burgonya, addig a tejfölt a vágott újhagymával, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával összekeverjük, ezt kínáljuk a megsült burgonyák mellé.

SONKÁS CSIGA EGYSZERŰEN

BURGONYAKRÉMLEVES BACONNEL

Megjegyzés

Kiss László receptje, a 2014-es Fanny szakácskönyvben jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss