Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött rizsgolyó (arancini)

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe öntjük az olajat. A rizst kicsit megpirítjuk rajta, majd megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. Levesszük a tűzről, és 10 percre lefedjük. A megfőtt rizst ezután egy tálba szedjük, és langyosra hűtjük.
  2. 3 edényben elkőkészítjük a panírozás kellékeit: a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
  3. A rizsből akkora adagot szedünk ki, mint egy kisebb mandarin. A közepébe nyomunk egy golyó sajtot, majd golyóvá gyúrjuk, és bepanírozzuk a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Elkészítjük az összes golyót, majd nem túl forró olajban 5 perc alatt kisütjük mindet.

    Még több olasz finomság >>> 

13 EXTRÁN SAJTOS RECEPT AZOKNAK, AKIK IMÁDJÁK HA RÁSÜL VAGY HA NYÚLIK >>> 

RIZSES EGYTÁLÉTELEK, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL >>> 

Megjegyzés

Az eredmény kívül roppanós, belül meleg és puha - és egyáltalán nem olajos golyóbis -, amiben a sajt tökéletesen utat talált a rizsszemek között, és kellemesen ízesíti azt. - MME
Ez a szicíliai fogás is remek. Nem csak szűkebb pénztárcájú napokon, hanem akkor is, ha marad egy kis rizs az előző napi köretből.

Ezek is érdekelhetnek